Ръководителят на ЧВК Вагнер отива в Беларус.Евгений Пригожин напуска Русия. Ръководителят на ЧВК

...
Ръководителят на ЧВК Вагнер отива в Беларус.Евгений Пригожин напуска Русия. Ръководителят на ЧВК
Коментари Харесай

Пригожин напуска Русия, отива в Беларус

Ръководителят на ЧВК „ Вагнер ” отива в Беларус.

Евгений Пригожин напуска Русия. Ръководителят на ЧВК „ Вагнер ” отива в Беларус. Срещу бойците му няма да бъдат повдигане обвинения, потвърди Кремъл, предава NOVA.

24-часовият поход за правдивост на водача на съветските наемници от „ Вагнер “ завърши в събота вечерта. Шествието спря на 200 км от столицата на Русия. Така, една група от 25 000 души, без тежка техника, съумяха да преминат през територията на съвсем цялата страна. Това даде мотив за подозрения, че Пригожин е сключил договорка с ръководителите на армията и на службите да бъде отхвърлен президентът Владимир Путин. Всички пътища които през вчерашния ден бяха затворени, към този момент са отворени. Страната стартира да се връща към естествения живот.

Междевруменно Европейски Съюз задейства своя Център за реагиране при рецесии, разгласи шефът на външните работи и сигурността на блока Жозеп Борел в отговор на събитията в Русия.

„ Преди Съвета по външни работи на Европейски Съюз в понеделник съгласувам дейностите си в границите на Европейския съюз и задействах центъра за реагиране при рецесии “, сподели Борел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР